View Full Version : Macedonian History


Pages : [1] 2

 1. Фрапантно откритие на Бугарските научници – Бугарски народ не постои !
 2. Луѓе од минатото и луѓе за иднината
 3. Книги на македонски етнографија
 4. Дали Грчките колонисти во Македонија навистина биле учесници во НОБ
 5. Имало ли воопшто Крушевска Република и битка кај Мечкин камен
 6. Дали комунистите им ја украле победата на вмро во 1945 година
 7. Aleksandar Makedonski-Makedonec ili Grk?
 8. Fall of Great Empires: Storm Over Persia
 9. Here You are!Because some people on Balkans have identification problems!?!
 10. study
 11. Рафаел Моше Камхи
 12. odime na zapad
 13. zloupotreba na istoriski fakti na klipovi od you tube
 14. "Indebted like Greece"?
 15. Каде се потомците на некогашните кралства?
 16. Сто и педесет години пискотници за Сердарот
 17. Заентересирани за археологија, диви ископувања итн..... МИСЛЕЊА, ПРЕДЛОЗИ, ПРЕДАНИЈА
 18. Сначало было сЛоВо:Да y Aleksa Donskiego
 19. Македонија! тајни, заговори, убиства, атентати, шпионски афери
 20. Македонија го крие гробот на Александар Велики
 21. братот на Карев ликвидиран во Идризово? - po patot na komunistite
 22. A NAME IS A NAME
 23. MEGALI IDEA
 24. ПРЕДАВСТВОТО на братот, снимено на лента
 25. Banu Ghassan aka Shqiptars-Albanians
 26. UNITED MACEDONIA ! 1913-2013
 27. АЦЕ е виновен!!!
 28. Археолошко откритие во Охрид
 29. Istorijata na svetot i makedonija e prorimska i subjektivna!!!
 30. naum tufkeciev
 31. ИСТРАЖУВАЊЕ НА ШВАЈЦАРСКИОТ ИНСТИТУТ ИГЕНЕА
 32. Macedonians drafted into the US Army, World War I, 1917!
 33. За континуитетот на македонската нациjа
 34. The dispute between bulagrians and macedonians, and some facts.
 35. Greece, Bulgaria and the Macedonian Question
 36. Macedonians in Greece
 37. Recovering Macedonia Expiration of the Bucharest Treaty of 1913
 38. Ima makedonci naslednici na drevnite(pred 100 godini)
 39. Etnicka karta na Makedonija 1961.
 40. Атанас Раздолов (1872-1931)
 41. Разликата помеѓу емпиричката вистина и лагата
 42. ILINDENSKOTO VOSTANIE
 43. Омилена македонска историска личност
 44. Сталин планирал да ја минира Москва
 45. ПРИКАЗНА ЗА БОГОТ МАКЕДОН (БОГОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ)
 46. Доктор Јосиф Менгеле
 47. Прашања за Бугарите
 48. За извориштето на т.н.р словенски јазик
 49. GRCITE,STO NAROD SE?
 50. BUGARSKITE LAGI!
 51. Барон КОНСТАНТИН БЕЛИ “МАКЕДОНЕЦОТ”
 52. Alexander III the Great, King of the Macedonians
 53. The Slavic Settlement in Povardarje (Republic of Macedonia)
 54. Vojnata pomegu Makedoncite i Grcite (1945-1949)
 55. kiril i metodij i nivnite misii
 56. По трагите на писмото и јазикот на античките Македонци
 57. Русија во времето на Сталин и Ленин
 58. Можебие ова вистината незнам проценете сами
 59. slicnosti i razliki pomegu makedoncite i italijanite
 60. Колекционерство
 61. Малина и Стефан Попиванови
 62. kanal5+donski
 63. Русите го потврдија македонското потекло на Александар Македонски
 64. 1762
 65. Оригиналниот тестамент на Александар Македонски на македонски јазик
 66. Бугарите тргувале со Србите за Штип и Кочани, за да ја добијат Кавала од Грците
 67. Што пишал биографот на Делчев пред да се самоубие?
 68. Името МАКЕДОНИЈА во грчки атласи
 69. Dedanoe's involves in the global political streams!
 70. InfoTwist(MACEDONIA)
 71. Јосип Броз или Јосип Амброз Тито?
 72. Грчки разговори
 73. Тито помага во Егејска Македонија
 74. info willage peklina
 75. What nationality was Alexander the Great
 76. BIG Greek Lies
 77. iGENEA - тест за гените
 78. Svajcarski institut tvrdi deka denesnite Makedonci se direktni potomci na antickite Makedonci
 79. ПРОНАЈДЕН ЗЛАТЕН КОВЧЕГ ОД 4 ВЕК ПРЕД НАШАТА ЕРА
 80. Букурешт 1913
 81. Стоби
 82. Манаки
 83. Сеќавање - Илинден, 105 години подоцна
 84. ТАТАРСКА НАЕЗДА
 85. КАКО НАСТАНАЛЕ БУГАРИТЕ (НАЈтазе откритие) ИСТОРИСКИ ФАКТИ
 86. БУГАРСКО ПРЕДАВСТВО НА ДЕЛЧЕВ
 87. Мапи на Европа од 1 година од н.е. до денес
 88. Vojnata pomegu Makedonija i Grcija vo 338 p.n.e
 89. Demographic history of Macedonia
 90. Колку има грци во Грција?
 91. Хипотеза
 92. Зошто Македонците ја прифаќаат туѓата пропаганда?
 93. 1922 година, Македонија на Македонците
 94. Balkan nations
 95. The history of Skopje
 96. Нов блог за македонската сторија
 97. ПОКАНА!
 98. OD VMRO preku VMRO-PRAVDA do VMRO DPMNE
 99. Промовирана книгата „Македонското прашање и балканскиот сојуз“
 100. 105 години од загинувањето на Гоце Делчев
 101. Bertrandon de la Brocquiere met Macedonians in 1432-1433!
 102. Гоце Делчев предаден од грчки шпиун!?
 103. Мисирков побугарчен
 104. "Европа нe избриша во поим"
 105. nasite ednoumni istoricari
 106. MACEDONIA: ITS RACES AND THEIR FUTURE
 107. MAKEDONCITE
 108. TAEN GRCHKI DOKUMENT
 109. Treaty of Peace with Turkey Signed at Lausanne,
 110. In his “War of Statistics
 111. На повидок откривањето на крунскиот доказ за нашето право да го користиме името Македонија.
 112. Kofos recognize People's Republic of Macedonia 1964!
 113. The Chronicle of the 20th Century:The Balkans
 114. British documents about Macedonia 1944-45
 115. Contestation over Macedonian Identity 1870-1912
 116. Macedonian Appeal To Paris, 1919-08-16!
 117. Manifesto of the temporary government of Macedonia, 1881!
 118. Teodosij: Renewal of the Archbishopric of Ohrid, 1891!
 119. Пронајдени оригинални дела на античко-македонски историчари
 120. Мемоарите на Барон де Тот 1786
 121. Светиот Римски Император Леополд I
 122. Whither Macedonia
 123. шкотите биле македонци
 124. Апел до сите прогресивни сили во Македонија!
 125. Istoriski Grobovi od antikata do denes
 126. Поделбата на Голема Македонија
 127. Декларација за Македонија
 128. Антрополошки карактеристики на населението на Македонија од неолит до среден век
 129. Зошто ни ја крадат историјата
 130. Во Македонија откриен најстариот жител на Балканот
 131. Луѓе кои имаат загинато за името Македонија
 132. Кресненско востание
 133. Разловечко востание
 134. Атанас Македонецот 1846 година
 135. Балканот во античкиот период
 136. Илинденско востание
 137. Христо Чернопеев
 138. HLA genes
 139. Западна Европа и Балканот
 140. Тодор Александров
 141. ВМРО(Обединета)
 142. Писмо за историски материјали!
 143. Video: Nezavisna Makedonija
 144. Американски (Македонски) претседатели
 145. Вистината за Ѓорѓи Сугарев!!
 146. Ѓорѓи Кастриоти - втор Александар Македонски
 147. Исаија Мажовски
 148. Бугарски Фалсификати за Македонскиот Народ
 149. Antipater was born in Palikura, the Republic of Macedonia!
 150. Југославија-Yugoslavia
 151. Берлински конгрес
 152. Македонскиот јазик
 153. History of the Macedonian people
 154. 115 години МРО
 155. Телевизиска дискусија меѓу историчари
 156. Информации за Карпошово Востание?
 157. Името Орион не е грчко, туку чисто македонско
 158. Кукастиот крст
 159. НИЕ ЗА ГОЦЕ
 160. the great Macedonian Voevode - Krastio Asenov
 161. Battle of Adrianople 14 april 1205 AD
 162. Балканска крчма
 163. Источно римско царство - Византија
 164. Bulgar Theory
 165. Македонска историографија
 166. Борис Сарафов
 167. Како Атина преживеа
 168. MACEDONIA AND GREECE – COMPARATIVE HISTORY
 169. 2000 years of Christianity in Macedonia
 170. Грците однесени од виорот?????
 171. Ancient Macedonian in the Rosetta stone
 172. „Преображенците“ се само ехо на Илинден
 173. Охридско востание 1913 ?????
 174. Common Balkan History Textbooks
 175. Стенче-Stence
 176. Палеолитот во Република Македонија
 177. Ископувањето кај Архонтико, Пела откри уште „златн
 178. СКАНДАЛОЗНО објавени бугарски пописни фалсификати
 179. Непознат извештај на Методија Шаторов - Шарло
 180. НОВО АРХЕОЛОШКО ОТКРИТИЕ КАЈ НЕГОТИНО
 181. Се откопува утврден град на Филип Втори
 182. Ancient Macedonian words found in the Modern Maced
 183. The Treaty of Sèvres, 1920
 184. CONVENTION BETWEEN GREECE AND BULGARIA RESPECTING
 185. 2345-ГОДИШНИНА ОД БИТКАТА КАЈ ХЕРОНЕЈА
 186. Нашето име гордо го носиме најмалку 7.000 години.
 187. za na grcki forumi
 188. Who were the Macedonians - By a greek
 189. Спомени - Ѓорче Петров
 190. D.O.O.M.
 191. Спомени - Борис Сарафов
 192. На 23 октомври 1893 година
 193. Павел Шатев
 194. Крсте Мисирков
 195. Даме Груев
 196. ARCHAEOLOGY: PERSEUS REDISCOVERED IN MARSICA TOMB
 197. Оригиналноста и разликите помегу Македонците и Грц
 198. Thanks to Uncle Sam, Macedonians are no match for
 199. Фигура стара преку 2.300 г. откриена на Плаошник
 200. Зошто нашите соседи немаат проблем
 201. Каменот од Розета
 202. Византиската ТЕМА БУГАРИЈА и ТЕМА МАКЕДОНИЈА
 203. Македонските средновековни кнежевства- Склавиниите
 204. Историски лекции by Македон
 205. Најголемите лаги на бугарската пропаганда
 206. Filosofskata debada za istorija-na tochnoto mesto
 207. Кој овде збореше за монолоиди, чуваши и слично
 208. писмо од 1945 г. на Борис Бунев,братот на Мара Бун
 209. Археолозите во потрага по универзитетот на Климент
 210. The Assassination of the king Alexander in 1934
 211. Бугарските комунисти и македонското прашање
 212. "Татарите" со наj-голема териториjа на Балканот
 213. Demographic history of early Macedonia.
 214. Pro Patriaaaaaaa.....
 215. За Македонските Автономисти
 216. Словените во Македонија
 217. Превод плоче из ПЕЛЕ
 218. На понежниот пол, честит 8-ми Март
 219. Sad but true!
 220. Македонска побуна и протести (1988-1990)
 221. Prva gramatika na makedonskiot jazik
 222. Бугарските фашистички окупатори.
 223. "бугаринот" Фердинанд vs "македонецот" Сандански
 224. Ancient Macedonians
 225. мегу 1 и 2млн македонци у Бугариja
 226. За континуитетот на името словени во Макеоднија
 227. Уништена спомен плоча од НОБ во Охрид
 228. Диви водичи евтино ја продаваат историјата
 229. potekloto na bugarite...
 230. Студентски протести 1997 година
 231. One question about Strumica region (1944)
 232. "Thanks to Uncle Sam, Macedonians are no match for
 233. Протобугарите. Кои се тие?
 234. predpocitam da
 235. Енциколопедија на историјата на Македонија
 236. ГЕОРГИ КАСТРИОТА-СКЕНДЕРБЕГ 1405—1468
 237. Калашите
 238. Грчките словени и Караманите
 239. Makedonskite sloveni vs. bugarskite, srpskite anti
 240. Заклетвата на ВМРО за прием на нови членови
 241. Состав на Македоно-Одринското опулчение
 242. Илинденска организација - МНД
 243. Хелени и Грциja изедначување на термините
 244. Кој бил Цар Самоил - IV del
 245. Anglofrancija
 246. Soopstenie od Makedon
 247. Rumelia
 248. Bulgarian Medieval Manuscript Written in Macedonia
 249. Македонскиот историчар проф. д-р Зоран Тодоровски
 250. Географската распространетост на македонскиот наро